Valencia CF02 octubre 2022

CRÒNICA | Empat entre el RCD Espanyol i el Valencia CF (2-2)

Gabriel Paulista i Cömert, autors dels gols valencianistes en el RCDE Stadium

Empat entre el RCD Espanyol i el Valencia CF (2-2). Els nostres, que al llarg de les primeres jornades de LaLiga ha consolidat la seua fortalesa com a local al Camp de Mestalla, arribaven al RCDE Stadium amb un objectiu clar: aconseguir la primera victòria a domicili en LaLiga. No obstant això, i malgrat avançar-se amb un testarazo de Gabriel Paulista, el conjunt local ho impediria. El RCD Espanyol va saber donar-li la volta al marcador amb una ràpida reacció de Joselu i un tret de Sergi Darder. Quan tot semblava perdut, una pilota de Cömert va sorprendre a tots i va posar l'empat definitiu en el marcador. Els nostres, després d'aquest empat, buscaran retrobar-se amb el triomf divendres que ve enfront del CA Osasuna.

Va començar el partit amb un bon nombre d'ocasions de perill i amb els nostres tractant d'anar per la victòria des dels primers instants. Després d'una tímida aproximació de Javi Puado que no va sorprendre a Mamardashvili, el Valencia CF va ser capaç d'inquietar al conjunt local fins a tres ocasions en tot just deu minuts de joc. Gayà va posar un centre mesurat a Cavani que a punt va estar de rematar l'uruguaià d'esperó en l'àrea xicoteta, Samuel Lino va protagonitzar un clar mà a mà amb el porter i, novament, Cavani va tornar a intentar-lo amb un tret des de la frontal de l'àrea que va eixir desviat per damunt del travesser.

L'arrancada del primer temps, amb una gran presència ofensiva dels nostres, feia presagiar un partit amb molts gols. No obstant això, amb el pas dels minuts la trobada aniria perdent ritme, almenys quant a generació de perill, i el marcador inicial es mantindria intacte fins al descans. El Valencia CF, ben posicionat, tractava de fer mal per les bandes i especialment a través de Samuel Lino, molt actiu des de l'esquerra, que destacava com a principal generador de perill dels nostres.

Després del pas per vestuaris, el Valencia CF va aconseguir fer la diferència i ho va fer a pilota parada. Gayà va servir una pilota al cor de l'àrea i Gabriel Paulista es va imposar en l'aire a tots els defenses de l'equip local, manant una cabotada al fons de la xarxa després de tocar en el pal (0-1). A penes va tindre marge el Valencia CF per a gestionar el seu avantatge i és que la rèplica del RCD Espanyol seria instantània. En el 55’, només dos minuts després, Joselu va executar un tret al pal llarg que va sorprendre a tots, tornant a posar l'empat en el marcador (1-1).

Després de l'empat, el RCD Espanyol va tindre un tret mossegat de segona jugada que va pegar en el travesser. El Valencia CF no deixaria d'intentar-ho. Ho va fer per mediació de Marcos André en una jugada que prèviament va estar a punt de rematar Justin Kluivert pràcticament a plaer al segon pal i en un gran tret d'Hugo Guillamón que va exigir una demostració de reflexos per part del porter rival.

Mancant 8 minuts per al final, no obstant això, el conjunt local aconseguiria el punt de la victòria amb un tret de Darder que va fer un estrany i va agafar a contrapié a Mamardashvili (2-1). En els minuts finals, just després d'encaixar el segon tant, el Valencia CF es quedaria amb un home menys per l'expulsió de Marcos André. En el temps afegit el RCD Espanyol perdria a Braithwaite, també expulsat.

Encara que la trobada semblava decidit, encara quedava molta tela que tallar. El Valencia CF continuaria intentant-ho fins al final. Primer, el Nico es va quedar a solo uns mil·límetres d'empatar. Álvaro Fernández va traure en la mateixa línia de gol i en dos temps un tret fortíssim del migcampista. I després, una pilota de Cömert va sorprendre per complet al portera rival, pujant l'empat al marcador i rescatant sobre la botzina un punt per al Valencia CF (2-2).

Fitxa tècnica

2. RCD ESPANYOL: Álvaro Fernández, Fernando Calero (Melamed, 74’), Sergi Gómez, Cabrera, Oliván, Sergi Darder (Simo, 87’), Vinícius Souza (Pol Lozano, 87’), Javi Puado (Aleix Vidal, 46’), Braithwaite, Edu Expósito (Keidi Baré, 62’) i Joselu.

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Gabriel Paulista (Cömert, 74’), Diakhaby, Gayà, Hugo Guillamón, Ilaix Moriba (Hugo Duro, 84’), André Almeida (Nico, 73’), Samu Castillejo (Justin Kluivert 46’), Samuel Lino i Edinson Cavani (Marcos André, 73’).

GOLS: 0-1 Gabriel Paulista, 53’; 1-1 Joselu, 55’; 2-1 Sergi Darder, 82’; 2-2 Cömert, 94’.